laupäev, 25. mai 2013

© Sergei Sinitsyn © Sergei Sinitsyn © Sergei Sinitsyn © Reuters/Scanpix
 

Brussels Open

Brüssel Belgia, 20.05. – 25.05.2013 / Premier clay

KAIA KANEPI — SHUAI PENG / 34. CHN /

6:2 | 7:5

Kaia võitis

Kaia võitis kogu turniiri! See on Kaiale neljas WTA turniirivõit.

Kaia oma sõnadega: "Tänane päev läks väga hästi. Väga hea tunne on praegu.

Esimene mäng oli täna päris keeruline. Vastane oli hästi ebamugav. Ta lõikab palju, ründab tempo pealt hästi, servib hästi ja käib palju võrgus ning üllatab. Hästi mitmekülgne mängija on. Hea oli, et ma ise mängisin hästi. Üldiselt oli väga tasavägine, aga täna ma olin tähtsatel momentidel natuke kindlam ja see määraski. Mängisime esimesel väljakul, mitte peaväljakul, ja ei saanud seetõttu väga aru, et poolfinaali mängisin.

Finaalis ma väga ei tundnud, et on teine mäng samal päeval. Ärevus oli natuke suurem ja energiat tänu sellele rohkem. Esimese seti mängisin ma ikka väga hästi. Teise seti ka kuni esimeste matšpallideni. Ma natuke kangestusin ära, hakkasin mõtlema, läksin ärevaks. No tuli meelde, et mul on olnud matšpallide pealt varem keerulisi seise. Üle pika aja olin ka finaalis ja ei osanud kohe sellega toime tulla. Ma ikka mängisin edasi, püüdsin võidelda nii enda ja vastasega. Kui olin edu ära kaotanud, siis rahunesin rohkem maha. Ma ei pannud väga tähele, kas vastane hakkas ka lõpus paremini mängima või mitte. Mul oli endaga nii palju tegemist, et ma ei saanud sellest aru. Viimased geimid ma mängisin julgemalt ja õnnestus otsustaval hetkel mäng ikka võita.

Päris palju eestlasi oli täna vaatamas nii esimesel kui ka teisel mängul. Publik oli võib-olla seetõttu rohkem minu poolt. Tundsin publiku toetust.

Homme sõidame Pariisi. Esimese ringi mäng on tõenäoliselt esmaspäeval või teisipäeval. Eks saab näha, kuidas seal läheb, palju oleneb minu enda mängust."

Kaia teenis turniirivõiduga 470 punkti ning tõusis WTA edetabelis 26 kohale.Järgmiseks turniiriks on Prantsusmaa lahtised meistrivõistlused, kus Kaial jõudis eelmisel aastal veerandfinaali ja on seega kaitsta 500 punkti. Kaia esimese ringi vastane on Klara Zakopalova (CZE, WTA23). Esimese ringi mängud Pariisis algavad juba homme, Kaia esimese ringi kohtmine peetakse kas esmaspäeval või teisipäeval.