laupäev, 05. mai 2012

© APF/SCANPIX © Sergei Sinitsyn © Sergei Sinitsyn
 

Estoril Open

Estoril POR, 30.04. – 05.05.2012 / International $220K clay

KAIA KANEPI — CARLA SUAREZ NAVARRO / 58. ESP /

3:6 | 7:6(6) | 6:4

Kaia võitis

Kaia võitis teise WTA truniiri sel aastal! Mäng kestis 2 tundi ja 37 minutit. Vastasel oli teise seti kiires lõppmängus kasutada ka kaks matšpalli.

Kaia oma sõnadega: "Esimeses setis alustasin hästi ja siis olukord pööras. Vastane hakkas rohkem punkte saama, mina eksima. Terve seti mängisin niimoodi ära, et püüdsin olla agressiivne, aga midagi ei tulnud välja. Vastasel tuli kõik välja ja vaikselt hakkas pall veerema tema poole. Iga kord kui midagi tahtsin teha, siis ma eksisin. Ma mõtlesin, et kui ma nii jätkan, siis ma kaotan selle mängu kahes setis ja võin juba lennukile minna.

Teise seti keskel muutsin oma mänguplaani, hakkasin pikemaid punkte mängima, tõstma talle kõrgemaid palle tagantkäe poole. Natuke muutusin emotsionaalsemaks, hakkasin endaga rääkima, näitama emotsioone välja, et kuidagigi proovida mängu sisse saada. Mäng läks tasavägisemaks. Kiires lõppmängus, mängisin igat punkti – mõtlesin siis, et täitsa lõpp, ma tahan, et tuleks otsustav sett, et saaks veel väljakul olla. Et oleks põnevust rohkem ja asi ei lõppeks kahes setis ära. Kui kaotangi otsustava seti, siis vähemalt on olnud hea finaal.

Kolmanda seti esimeses geimis mängisin ründavalt, see õnnestus. Siis jäin aga jälle taha, vaatasin, et ei saa temaga ründavalt mängida. Otsustasin teha sama, mida teises setis. No ja töötas. 4:4 pealt ma tundsin, et vastane hakkas väristama ja minul oli vaja mängida julgemalt. Ja ma tegin, ja õnnestus ja fantastiline on. Vastasele elati rohkem kaasa aga minu fänne oli ka kosta. Pidevalt vaatasin Kristjani poole ja ta aitas mul olla positiivsem.

Auhinnaks sain käekella, see on ilus. Karikas pakiti mulle ka kaasa.

Homme võib-olla saan puhata, aga ülehomme on kindlasti mäng."

Artikkel WTA kodulehel ETV uudis

Kaia järgmine turniir on Mutua Madrid Open, mis algas täna. Kaia esimese ringi vastane on Lucie Safarova (WTA 21) ning kohtumine on tõenäoliselt esmaspäeval. Täpsem turniiri info siit